balanta-jusAvocatii, la fel ca oricare alti oameni au zile bune si zile mai putin bune, prin care trebuie sa treaca alaturi de clientii pe care ii reprezinta. Un avocat de drept civil, s-ar putea sa fie in masura sa vorbeasca despre zile bune si zile rele alaturii de clienti, pentru ca acestia au o arie larga de acoperire, in ceea ce priveste tipurile de cazuri pe care trebuie sa le rezolve. Cazurile civile au un caracter mult mai ambiguu decat cazurile penale, unde exista clar un vinovat si o victima.

Cand vine vorba de neregulile civile, victima s-ar putea sa fie de fapt un agresor sub deghizare, lucru care tergiverseaza derularea procesului.  Cazurile civile pot chiar sa dureze mai mult decat cele penale, din cauza multitudinii de componente ce trebuie analizate. De la acte si ore petrecute in teren pentru a da de cap unui teren sau unei mosteniri cu nabadai, pana la drumuri fara capat intre debitori si creditori, toate pot deveni o adevarata corvoada. Totusi, un avocat de drept civil este pregatiti oricand sa mai rezolve cate un caz.

Marele avantaj al cazurilor civile este ca pot fi solutionate si in afara instantei de judecata. Prin mediere si intelegere mutuala, se poate ajunge la o solutie convenabila pentru ambele parti. Sigur, cazurile de divort sau de succesiune, unde mostenitorul  este greu de determinat, s-ar putea sa dureze ceva vreme, uneori chiar ani buni, insa de cele mai multe ori  atat reclamantii cat si partea reclamata doresc o rezolvare rapida si fara prea multe drumuri catre intalnirile cu avocatii.

Un avocat de drept civil poate petrece ore intregi in teren, in cautarea unui consens in legatura cu suprafete de teren, case si alte bunuri materiale, in cazuri ce privesc familia. Fie ca vorbim de divort sau de mostenire, mereu exista cineva care vrea sa castige totul. In unele cazuri acest lucru este imposibil, insa un bun avocat va castiga partea cea mai mare pentru clientul lui si nimic nu-l va putea impiedica sa faca acest lucru.