Toate imprumuturile cu valoare mare, toate datoriile pe care o persoana, de cele mai multe ori juridica,  le are fata de o alta persoana, la fel de cele mai multe ori juridica, se transforma in creante. Pentru ca un creditor, care poate fi o banca, o alta  intreprindere care are un conract de imprumut fata de o alta, sa-si poate obtine banii de la debitor, cel care datoreaza bani, este nevoie de cele mai multe ori de un avocat de recuperare creante. Insa nici asa nu va fi usor.  Banii dumneavoastra s-ar putea sa mai intarzie ceva vreme.avocat3

Cu toate acestea, in cazul in care vreti sa va obtineti o datorie ar fi bine sa incepeti cu primul pas-sa angajati un avocat de recuperari. Acesta va trimite mai multe somatii la adresa debitorului pentru a-l determina sa plateasca. Cum in mai toate cazurile de recuperea creante, creditorul are castig de cauza, debitorul va dori sa stinga datoria cat mai curand, pentru a nu se ajunge in instanta. Daca va ajunge in fata judecatorului, debitorul va trebui sa plateasca si cheltuielile de judecata si datoria catre dumneavoastra, asa ca cel mai probabil va face o intelegere cu dumneavoastra, creditorul.

Atentie insa, inainte de a-I trimite somatii debitorului, va trebuie sa aveti la indemana toata documentatia care dovedeste ca paratul va datoreaza bani, astfel s-ar putea ca nici avocatul de recuperare creante sa nu poate face nimic.

In genere, insa, avocatul ,va trimite atatea somatii cat este nevoie, si va incerca  sa grabeasca stingerea datoriei. Totusi, trebuie sa stiti un lucru, avocatul de recuperare creante nu va capitula pana cand nu va veti primii banii inapoi.

Desigur, sunt cazui in care nu este vorba despre bani, ci despre alte bunuri materiale de valoare, care de asemenea sunt puse sub acelasi nume, creante, asadar nu va lasati batut si lupati pentru ce este al dumneavoastra.