Ca jurnalist de teren iti este dat sa intalnesti oameni  din toate categoriile sociale.  De la cei fara adapost pana a cei din elita societatii. Fiind jurnalist pe teme de legalitate se intampla sa petreci multe ore pe holurile salilor de judecata, in asteptarea unei sentinte prin cine stie ce dosar interesant, demn de publicat. Asa se face ca ani la rand mi-a fost dat sa vad pe holurile judecatoriei un avocat din Sector 1, in repetate randuri, pana a inceput sa-mi trezeasca interesul.  Era unul din avocatii pe care ii vedeam cel mai des si era clar ca avea multa treaba, multe cazuri de rezolvat.

Dupa cateva incercari de ai vorbi cu  acesta, am reusit intr-un final, insa doar in speranta ca imi va da o poveste buna de tipar. Asa am aflat ca acest avocat din Sector 1 are la activ sute de cazuri solutionate convenabil pentru clientii ei si ca de cele mai multe ori a acceptat doar cazurile care ii ridicau la fileu provocari din cele mai interesante.  Fiind imposibil pentru un avocat sa vorbeasca despre cazul incare este prins la un moment dat, i-am cerut, fara prea multe sperante, sa-mi povesteasca catvea ceva din celelate cazuri ale sale, pe care le inchieiase deja. Orice era interesant, de la poveste de familie mai ciudata, pana la cazuri cu nereguli grave la nivelul dreptului comercial,  voiam sa aflu totul si sa scriu mai tarziu povestea in ziar.

Am ramas uimit sa aflu, mai tarziu ca am intrat in vorba cu un avocat cum rar imi fusese dat sa intalnesc. Pe langa verticalitatea de neconstestat, profesionalismul si seriozitatea completau pachetul avocatului perfect, facand din acesta un avocat ce rar putea fi infrant.

Cert este un singur lucru, exista un avocat in Sector 1, cum  rar intalnesti, care poate castiga pentru tine in orice circumstante.