Daca esti persoana juridica cu acte in regula, s-ar putea sa ai nevoie de un avocat de drept comercial si nici macar sa nu iti dai seama de acest lucru. Cum vine asta? Destul de simplu de fapt. Orice contract pe care il inchiei cu partenerii tai, fie ca este vorba de contracte de vanzare cumparare, de inchiriere, cele prin care te angajezi sau se angajeaza altii sa-ti plateasca un  comision, cele pentru prestari servicii sau contractele de transport, ar trebui revizuit de un avocat de drept comercial , pentru orice eventualitate. Mai mult decat atat, este recomandat ca avocatul sa redacteze aceste contracte.

avocat2La fel stau lucrurile si daca vrei sa te asociezi cu un alt om de afaceri. Pentru a te asigra ca nu esti tras pe sfoara si ca totul se petrece sub forme legale, este bine sa ai alaturi un avocat de drept civil. Poate inca nu esti convins de aceasta afirmatie, gandeste-te insa ca orice operatiune pe care tu, ca persoana juridica, o initiezi trebuie, intr-o lume ideala, revizuita de un avocat, pentru a se asigura ca nu faci nimic ilegal si ca in acelasi timp nu esti victima vreunei ilegalitati. Cu siguranta te gandesti ca un avocat bun costa mult, insa daca inchei cu el un contract de lunga durata , in care stipulezi  responsabilitatile ce ii revin, cu siguranta vei reusi sa obtii un pret bun pentru onorariul avocatului.

Dreptul comercial se ocupa de o multime de probleme pe care le pot intampina persoanele juridice, tocmai de aceea este important, ca persoana juridica, sa ai mereu un avocat de drept comercial, alaturi de tine, pentru  a se asigura ca totul decurge normal. Intr-o economie de piata e normal ca toti competitorii tai sa fie pregatiti pentru orice situatie, asa ca de ce sa nu fii si tu pregatit? De ce sa nu ai siguranta ca esti acoperit de umbrela legislativa in orice situatie, pentru a putea sa pasesti in competitie fara temeri?

In baza unui contract de colaborare, vei putea sa angajezi un avocat de drept comercial iar tu vei putea dormi linistit.