Trecand prin cea mai recenta criza economica si financiara a ultimilor ani, este usor sa intelegi de ce sunt atatea societati care au foarte multe datorii, la fel cum sunt si foarte multe institutii bancare sau companii mai puternice din punct de vedere finaciar care abia asteapta sa-si primeasca banii inapoi de la datornici. Nu o data aceste companii au apelat la un avocat de recuperare creante, pe motiv ca sunt mai eficienti, dar au dreptate.

Creantele, asa cum sunt ele numite legal, sunt de doua feluri, in primul rand dupa ramura din care fac parte: civile sau comerciale.

Creantele civile pot proveni din imprumuturi care nu au fost platite la data scadenta, din garantii sau ipoteci care nu au mai putut fi acoperite, plata unor drepturi salariale sau a unor drepturi de antrepriza sau chiar datorii din contracte de inchiriere (bunuri mobile si imobile) sau contracte de vanzare cumparare (pentru aceeasi categorie de bunuri).

Creantele comerciale, sunt de foarte multe ori mai mari ca valoare decat cele civile, tocmai din cauza faptului ca o societate poate dispune de mai mult capital decat o persoana fizica.  Astfel aceste creante pot avea ca sursa unul din motivele:

  • Refuzul platii unor despagubiri (in cazul in care contractul stipula clar o situatie in care pagubitului i se va plati o anumia suma de bani);
  • Angajatori care refuza plata angajatilor sai;
  • Societati comerciale care refuza sa-si despagubeasca clientii nemultumiti;
  • Refuzul intitutiilor bancare de a elibera sumele de bani ale celor care detin conturi in acea institutie;
  • Societati comerciale care refuza sa-si onoreze contractele de vanzare-cumparare, de prestari servicii sau de inchiriere, catre cei carora le datoreaza acesti bani;
  • Neplata drepturilor de autor;
  • Neplata sumelor provenite din cesiunea sau vanzarea actiunilor unei societati.

Toate aceste probleme sunt mai aproape de rezolvare cu ajutorul unui avocat de recuperare creante care va reusi sa concileze ambele parti, bineinteles urmarind interesul clientului sau.

Este destul de dificil pentru un civil sa recupereze aceste datorii, dar un avocat de recuperare creante priceput care are la indemana toate uneltele legale, va reusi sa le recupereze pentru dumneavoasta in timp util, fara prea multe intarzieri, tot ce trebuie sa faceti este sa intrati in contact cu el cat mai repede.