Divortul poate fi una dintre cele mai traumatizante experiente din viata unui adult; ca sa nu mai vorbim de importanta cruciala pe care o are pentru un copil care isi vede parintii certandu-se fara sa poata intelege foarte multe.

Tocmai de aceea, aceasta experienta trebuie ameliorata pa cat posibil si scrutata pana la cea mai scurta perioada. Desi in Romania nu suntem obligati sa angajam un avocat atunci cand divortam, este cunoscut efectul benefic pe care acest a il poate avea, in special asupra partajului si duratei intregului proces de separare.

avocat2De obicei, in cazurile in care sunt si copii implicati, necesitatea unui avocat creste, pentru ca intervine lupta pentru custodie, pentru „castigarea copilului”, lucru care ste rar obtinut din prima incercare de catre un civil. Doar in cazurile in care unul dintre parinti este abuziv sau nu indeplineste conditiile ce trebuie respectate de un parinte, doar atunci nu exista lupta pentru custodie, fiind de la sine inteles ca cei mici vor ramane cu parintele care respecta regulile.

O alta probleme ce deseori se rezolva doar prin avocati este partajul. Mai ales atunci cand bunurile sunt dobandite in perioada casatoriei – lucru care le face comune, chiar daca au fost castigate de unul dintre soti.

Partajul, de multe ori, ingreuneaza procesul de separare, tocmai din cauza ca ambii soti isi vor bunurile inapoi si pe deasupra le-ar conveni daca ar mai primi si ceva in plus. Ce trebuie sa stiti este ca avand un avocat de divort bun, nimic nu va sta in cale. Apeland la cei mai buni avocati, veti avea sansa sa castigati tot ce va doriti, in limitele legalului.

De asemenea, un bun avocat de divort va avea discernamantul sa te consilieze in privinta custodiei (daca este cazul), bunurile ce trebuie partajate dar si in privinta termenilor legali sub umbrela carora vreti sa divortati. In felul acesta puteti pastra numele sotului, daca ambele parti sunt de acord, copiii pot avea un anume program pentru vizitarea parintelui la care nu a ramas, stabilirea pensiei pentru intretinerea copilului, acestea fiind doar 3 dintre concluziile la care puteti ajunge cu ajutorul unui avocat. Avand in vedere noua legislatie, un avocat de divort poate fi acum si mediator, si doar  in cazul in care partile nu ajung la un consens, abia atunci isi va construi cazul si va castiga tot ce se poate pentru clientul sau.