Daca ai in vedere o mostenire de la vreo ruda, atunci trebuie sa stii ca iti trebuie multa rabdare. Chiar foarte multa, daca mai are cativa ani de trait. Daca, ai noroc si esti singurul mostenitor, atunci succesiunea se face foarte usor, si vei ajunge in posesia mostenirii destul de repede.

Daca, pe de alta parte, nu esti singurul mostenitor, iar persoana care te-a inclus in testament mai are si alte rude apropiate in afara de tine, trebuie sa stii ca aceste au dreptul sa conteste testamentul. Legile romanesti par a fi de parte familiei, nu de partea omului care a lasat anumite bunuri, anumitor persoane.

avocatTestamentele nu reprezinta pentru instantele romanesti o decizie finala a decedatului, fiind simple acte ce pot fi contestate oricand, la cererea vreunui nemultumit. Asa se face ca acest lucru, aceasta incertitudine aduce in tribunalele romanesti mii de cazuri anual, in care frati sau rude apropiate se cearta pe marginea averii lasate de cei plecati dintre noi, care au ales sa-si doneze averea catre un singur membru al familiei. De asemenea, se intampla ca raposatii sa lase mosteniri tuturor, fapt care poate sa nemultumeasca rudele apropiate cum sunt copiii si nepotii.

Acestea sunt unele dintre situatiile in care un avocat de mosteniri poate fi singurul care poate face ordine.

Totusi, un avocat de mosteniri nu poate face minuni, insa in functie de partea baricadei in care se afla, exista mari sanse sa castige cazul dumneavoastra. Retineti, intaietate au rudele apropiate, adica sotul/sotia si copiii. Daca, spre exemplu sotul lasa mostenire si nepotilor din partea fratilor si surorilor, iar dumneavoastra, ca sotie, faceti o contestatie a testamentului, este posibil ca un bun avocat de mosteniri sa castige pentru nepotii dumneavoastra, catev ceva din ce le-a fost promis. In functie de instant judecatoreasca, testamentul poate fi privit ca o dovada pro sau contra dumneavoastra.

In orice caz, un avocat de mosteniri isi va face datoria catre clientul pe care il reprezinta, si, in functie de datele cazului va reusi sa faca partile sa ajunga la un consens, respectand pe cat posibil si dorinta raposatului.