Cu siguranta ati vazut multe anunturi in mediul online sau chiar offline despre avocati de drept comercial care isi ofereau serviciile pentru toti cei ce au nevoie. Numai ca probabil te-ai intrebat cum stii daca ai nevoie de un avocat? Mai ales de unul specializat in dreptul comercial.

Raspunsul este destul de simplu, pentru ca nu se refera atat de mult la pesoanele fizicie, ci la cele juridice, avand in vedere ca ajuta la reglementarea relatiilor comerciale intre societati si companii. Totusi, daca esti antreprenor, sau intentionezi sa devii unul, trebuie sa stii ca un avocat de drept comercial te poate ajuta in asa fel incat sa faca diferenta intre succesul si esecul tau.

avocatAstfel, cel  mai simplu este sa inchei un contract de colaborare cu el, pentru ca este posibil sa ai nevoie de el in repetate randuri, asa ca un contract este mai avatajos pentru tine, in ceea ce priveste onorariul.

Asadar, un avocat pentru compania ta va supraveghea respectarea tuturor contractelor comerciale pe care le inchei cu alte firme. Mai mult, le va redacta, daca ii ceri sau le va revizui pe cele pe care le primesti de la altii, pentru a se asigura ca acel contract nu contine nicio clauza abuziva, sau care sa iti dauneze ulterior.  Daca este vreo problema o va putea rezolva inaintea semnarii contractului, salvandu-te pe tine de la cheltuieli ulterioare.

De asemenea, tot ce are legatura cu organizarea departamentului comercial-administrativ poate fi pus tot sub umbrela dreptului comercial, asadar daca ai un avocat bun, totul va merge ca pe roate pentru tine si pentru firma ta.

La fel, orice achizitie, fuziune, inregistrare, radiere sau mdificare de statut legal al firmei tale va fi indeaproape vegheat de avocat, pentru a nu se comite greseli pentru care sa platesti mai tarziu.