Nu exista om in Romania care sa nu fi  avut vreodata datorii, catre prieteni, catre stat, catre banci sau alte firme. Aceste datorii, in limbaj juridic, se numesc creante. Aceste datorii, de cele mai multe ori sunt o cauza a imposibilitatii de plata, din partea unor platnici de buna credinta, dar care, in urma unor intamplari neprevazute, nu reusesc sa mai plateasca facturile lunare sau anuale.

avocat3Accidente, scaderea salariului, pierderea  locului de munca sau boli grave, toate poti fi cauze ale neplatei. Aceste datorii cresc gradual, li se adauga penalitati si alte taxe astfel ca ajung sa fie cel putin duble  in momentul in care primim prima notificare de plata. Vazand o suma atat de mare, bineinteles ca incercam sa ne dam  seama cum sa procedam.  Firma, banca sau compania caruia ii datoram bani  cu siguranta sa angajat deja un avocat de recuperare creante, care va va presa sa platiti, in mod regulat.

Cel mai simplu este sa luati legatura cu avocatul ce v-a trimis notificarea. Datele sale de contact sunt trecute la baza notificarii trimise si tot ce trebuie sa faceti este sa apelati. Cum si avocatii sunt oameni, si urmaresc  stingerea cat mai rapida a datoriei, veti putea beneficia de o reducere a cuantumului creantei. Pe de alta aparte, s-ar putea sa aveti posibilitatea sa patiti datoria esalonat. In decursul unei perioade stabilite de comun acord, veti putea sa va  platiti datoria in rate egale, pana la acoperirea sa in intregime.

De cealalta parte a baricadei, cei carora le datorati bani, sunt nerabdatori sa-si recupereze macar o parte din prejudiciu, si cum cea mai eficienta cale nu este terorizarea datornicului, ci angajarea unui avocat de recuperare creante, acesta va lasa totul in grija avocatului.  Acesta va trebui sa se ocupe regulat de situatia dumneavoastra. Va va trimite periodic o notificare prin are sa va reaminteasca de datoria dumneavoastra. Daca dupa repetate incercari, datornicul, nu reuseste sa inapoieze suma datorata, avocatul este liber sa il actioneze ininstanta.

In acest caz, un avocat de recuperare creante se transforma in cea mai usturatoare factura, pentru ca va castiga procesul, iar onorariul sau va veni tot din buzunarul dumneavoastra.  Niciodata nu e prea tazriu pentru stingerea unei datorii, pentru ca mereu este loc de mai bine.