Un proces de divort este strans legat de luarea deciziilor, de acceptarea unor eforturi ulterioare care pot destabiliza atat adultii ce i-au parte la divort cat si copiii implicati. Uneori, se intampla ca intregul proces de divort sa fie mai mult o formalitate din cauza faptului ca parintii erau deja separati de ceva vreme, iar divortul este o simpla oficializare, insa sunt cazuri care se prelungesc pe luni de zile sau chiar ani in care avocatii de divort se straduiesc sa castige cat mai mult pentru clientii pe care ii reprezinta.

Desi nu suntem obligati prin lege sa fim reprezentati de un avocat, pentru ca putem fi prorpiul nostru avocat de divort, in unele cazuri este mai bine sa lasam totul pe seama profesionistilor cu experienta care vor castiga pentru noi tot ceea ce ne dorim.

Cand spun tot ceea ce ne dorim, ma refer, la bunurile obtinute in timpul casatoriei, custodia copiilor, acolo unde este cazul, care sunt greu de obtinut de catre un cetatan simplu. Legislatia romaneasca are nevoie de un avocat cunoscator care sa stie ce poate fi facut, pentru ca tu sa iesi din divort cat se poate de victorios.

Cetatenii simpli au castig de cauza doar daca situatia lor decide asta pentru ei, adica daca vorbim despre violenta domestica, abuzuri, sau alte infractiuni ce aduc vatamare celuilalt sot sau copiilor. Abia atunci, chiar si civilii care se reprezinta pot castiga singuri. Insa in cazurile de divort mai complicate, unde sunt tot felul de clauze aplicabile care pot determina catigul de partea unuia sau altuia, abia atunci vom vedea necesitatea unui avocat de divort.

Retineti, daca vreti sa terminati un mariaj din cauze mai putin clare, sau la baza acestuia stau copii sau bunuri de valoare, cel mai bine este sa pastrati aproape un avocat competent care sa va ajute pe durata procesului.