Se spune ca experientele noastre din copilarie determina mare parte din viata noastra de adult. Acest lucru poate fi valabil si in cazul meu, deoarece in copilarie eu si familia mea am fost lasati pe drumuri de verisorii tatalui meu, care au castigat in instanta dreptul de a locui in casa noastra.  La doar 10 ani, mi s-a parut nedrept ca a trebuit sa plec din casa in care m-am nascut si in care copilarisem, si la fel de nedrept mi s-a parut cand a trebuit sa ma intorc in casa bunicilor din partea mamei unde nu-mi place de fel sa stau.avocat (2)

Poate ca acesta a fost primul pas pe care l-am facut in cariera mea de mai tarziu. Odata ce am absolvit liceul am hotarat sa plec din oras, intr-un oras vecin unde am studiat Dreptul.  In ativa ani hotarasem deja ca vreau sa fiu avocat de mosteniri astfel ca stiam si de unde sa incep. Nu mare mi-a fost uimirea cand am descoperit cativa ani mai tarziu ca de fapt, verisorii tatalui mei  actionasera in baza relei credinte, furand practic casa familei mele.

Cand am dat aceasta veste parintilor, am inteles oarecum ezitarea din raspunsurile lor. Nu erau sigura ca dupa atatia ani ar avea castig de cauza si nu prea voiau sa mai piarda timp prin tribunale incercand sa castige ceva ce le-a fost luat. Nu ar fi vrut nici sa plateasca un alt avocat de mosteniri care era posibil sa piarda din nou. Impreuna cu alti colegi avocati am hotarat sa lucram la cazul meu. Acesta a fost primul meu caz,si stiam ca daca il voi castiga pe acela,  atunci voi reusi sa castig toate celelalte cazuri la care urma sa lucrez.

Am luat astfel de la capat toata documentatia si toate filele dosarului pana am dat de fereastra legislativa prin are data trecuta reusisera rudele mele sa castige. De data aceasta insa, legea era de partea familiei mele, asa ca nu am ezitat, impreuna cu un alt coleg avocat de mosteniri,  sa iau inapoi tot ce rudele mele furasera de la familia mea. Poate suna melodramatic, insa un bun avocat de mosteniri  da inapoi mostenitorilor ceea ce merita, prin intermediul legii. E cel mai sigur mod de a pastra ce e al tau, prin lege.