Conditiile vitrege ale pietei   economice din Romania, a fortat multi antreprenori sa se asocieze, pentru a putea iesi la liman. Cum intre doua persoane se pot isca tot felul de discutii si diferente, e bine sa stiti ce puteti face in cazul in care aceste diferente se transforma in probleme reale.In termeni legali acest lucru poate fi numit excludere de asociati, in cazul in care vreti sa anulati asocierea dintre dumneavoastra si asociatul sau asociatii dumneavoastra.avocat2

Poate inca nu ati deschis o afacere a dumneavoastra, insa va tenteaza ideea de a cumpara una care se afla in impas si a o face sa functioneze din nou, atunci ar fi bine sa faceti acest lucru cot la cot cu un avocat de drept comercial care sa fie profesionist si sa va dea sfaturi bune. Nu vreti sa cumparati o firma cu probleme doar pentru a intra in datorii fara cale de scapare. Un avocat va poate ajuta sa evitati o astfel de situatie.

Poate, pe de alta parte aveti de facut o fuziune intre doua companii cu activitate asemanatoare si vreti sa afceti acest lucru temeinic, fara greseala, atunci ar fi bine sa aveti alaturi un avocat de drept comercial, experimentat care sa fi inatlnit aceast asituatie si inainte de dumneavoastra. E adevarat, trebuie sa dam o sansa si celor tineri, dar parca nu ne simtim in siguranta cand vine vorba sa-I lasam sa experimenteze cu banii si resursele noastre.

Nu este cazul sa disperati daca aveti o disputa mai  grava cu un asociat,  un avocat de drept comercial va face tot posibilul sa incheie aceasta cearta, in favoarea ambelor parti. Daca acest lucru nu se poate si asociatul dumneavoastra este neintelegator, atunci fiti sigur ca dumneavoastra veti avea castig de cauza cu un avocat alaturi.

Sunt cazuri in care o persoana s-a gasit in imposibilitatea de mai plati taxele catre stat pentru ca afacerea sa  merge prost. Sau poate ca pur si simplu vreti sa renuntati la o firma, in cazul in care aveti mai multe. Pentru a nu acumula taxe si impozite la stat, este bine sa dizolvati acestea societati insolvente sau pe care nu le mai doriti. Pentru a va asigura ca totul merge struna si ca nu veti intampina probleme, apelati la ajutorul unui avocat specializat pe astfel de probleme, pentru ca nu veti pierde nimic. Ba mai mult, dupa ce dizolvati firma nedorita inca veti putea sa deschideti altele, dupa placul dumneavoastra.

Avocatul de drept comercial se adreseaza in special persoanelor juridice, insa in cazul in care sunteti persoana fizica si ati incheiat un contract comercial cu o persoana juridica si va simtiti nedreptatiti in vreun fel, aveti tot dreptul sa contactati un avocat specializat in dreptul comercial. Acesta va va ajuta sa castigati fie modificarea contractului, fie rezilierea sa.