Aceasta intrebare a fost una dintre acelea pe care am auzit-o destul de mult in ultimul timp. Toate lumea crede ca,  intr-o astfel de perioada in care situatia economica a tarii nu este chiar roz, un astfel de avocat nu valoreaza nimic, pentru ca nu produce nimic.

Ba dimpotriva, perioada din 2005-2008 a fost o perioada neagra pentru orice avocat de recuperare creante pentru ca atunci toata lumea avea bani, fie din credite sau alte imprumuturi, sau din afaceri.  Lucrurile s-au schimbat pentru ca, dupa cum stim cu totii, a venit marea criza economica, pe care toti cei cu credite la banci, i-a lasat cu buzunarele goale, sau char falimentari.

Ce inseamna asta? Inseamna ca daca sunteti o societate comerciala, care are datorii catre o alta, sau catre o banca, si nu ati reusit sa o returnati, veti fi, daca nu ati fost deja, vizitati de un avocat de recuperare creante. In prima faza probabil ati fost citati, insa daca nu ati dati curs citatiei, probabil ca v-a calcat deja pragul un avocat de recuperare creante.

Daca, pe de alta parte sunteti o companie comerciala si ati dat bani cu imprumut unei alte societati, care nu v-a restituit suma, cel mai probabil ati vandut deja creantele unui avocat care se ocupa de recuperarea lor. Daca nu ati facut-o inca, va sugerez sa o faceti pentru ca aceasta este perioada propice pentru acest lucru. Afacerile incep sa functioneze, economia incepe sa mearga, putin cate putin, astfel ca oamenii incep sa isi aduca aminte de datoriile pe care le au.

Daca aveti de recuperate creant, nu exista moment mai bun ca acum.

Daca nu aveti timp sa faceti dumneavoastra acest lucru, nu e nicio problema, angajat un avocat care sa va aduca banii inapoi, in timp ce dumneavoastra va concentrate pe cum sa faceti afacerea proprie sa mearga.

La intrebarea : cat de valoros este un avocat de recuperare creante?, cred ca veti avea un raspuns mai bun ca al meu. Veti vedea ca va aduce banii inapoi, chiar si atunci cand ii credeati  pierduti. Atunci veti intelege cel mai bine valoarea avocatului, care va repune firma pe picioare, fara ca dumneavoastra sa faceti vreun efort in plus.