Succesiunile pot fi adevarate cosmaruri, mai ales acolo unde bunurile sunt valoroase iar potentialii mostenitori sunt in numar mare.  De asemenea procesele de succesiune si partajare succesorala sunt destul de lungi, termenele fiind numeroase.

avocat3Daca va aflati intr-o astfel de situatie in care trebuie sa impartiti mostenirea pe care au lasat-o in urma parintii sau bunicii vostri, atunci cu siguranta aveti nevoie de un avocat de mosteniri.

Succesiunile pot fi amicale sau mai putin amicale, iar atunci numai avocatii si instanta de judecata va mai poate da dreptate. Desi cel mai bine este sa incercati sa impartiti mostenirile pe cale amiabila, uneori oamenilor nu li se pare corect sa coopereze, sau au asteptari mai mari asa ca nu sunt gata sa renunte cu una cu doua.

In orice caz, trebuie sa fiti atent, pentru ca cel mai bine este sa faceti succesiunea in maxim 2 ani de la decesul celui care va lasa mostenirea, pentru ca in aceasta perioada taxele sunt mai mici. Daca totusi treceti de aceasta perioada maxima, trebuie sa retineti ca toate partile care obtin ceva in urma succesiunii, vor plati o taxa de 3% din bunurile obtinute, pe langa taxele de timbru si taxele judecatoresti.

Pe langa aceste cheltuieli adaugati si onorariul avocatului, si iata cum din mostenirea mult visata nu mai ramaneti cu mare lucru.

Asadar, atunci cand aveti probleme succesorale, apelati la un avocat de mosteniri care sa va ajute sa ajungeti la un consens si in felul acest sa nu mai trebuieasca sa ajungeti in fata instantei judecatoresti si sa pierdeti bani. Cel mai recomandat este, ca pentru toate partile sa fie reconciliate, sa incercati pe cat posibil sa ajungeti la o intelegere.