Cu ceva timp in urma am fost pe punctul de a ramane fara domiciliu, pentru ca unul dintre mostenitorii bunicii mele s-a razgandit, si isi voia partea de avere.  Acesta semnase deja contractul prin care ceda toate drepturile de proprietate catre mine, dupa ce ii platisem in avans o suma care acoperea jumatate din pretentiile lui, urmand ca in urmatorii doi ani sa-i platesc esalonat diferenta.

Nu a trecut mult de la semnarea contractului de cedare proprietate ca m-am trezit ca sunt data in judecata de  unchiul meu, cel caruia ii platisem deja jumatate din mostenire.la inceput am simtit ca-mi fuge pamantul de sub picioare, insa am reusit sa ma concentrez si sa-mi dau seama ca ar fi trebuii sa fac toata operatiunea de semnare a contractului in prezenta unui avocat. Cum acest lucru nu s-a intamplat, unchiul meu pretindea ca nu a primit niciun ban si ca isi asteapta fie jumatate din mostenire, fie contravaloarea sa.

E drept, singura dovada ca ii platisem banii era o chitanta scrisa de mana, care desi moral avea valoare, in fapt era doar o hartie.

Am  apelat la un avocat de mosteniri de care auzisem  de la niste prieteni. Acestia m-au sfatuit sa nu mai intarzii si sa il apelez imediat.

Dupa o  prima intalnire cu avocatul, mi-am recapatat speranta, pentru ca desi chitanta mea scrisa de mana nu prea avea valoare, era un inceput bun, iar unchiul meu trebuia sa spuna sub juramant daca a primit sau nu banii.  Desi la inceput atat eu cat si avocatul am incercat sa facem o intelegere, unchiul meu a refuzat orice discutie, asa a nu ne-a ramas decat sa mergem in instanta.

Nu trebuie sa mai spun ca am castigat procesul, ba mai mult cu ajutorul avocatului de mosteniri am reusit sa pastrez mare parte din restul de jumatate din contravaloarea  proprietatii mostenite. Aceasta hotarare a venit pe fondul faptutlui ca unchiul meu a fost reclamant de rea credinta, fapt ce a atras dupa sine anularea platirii celeilalte jumatati de bani. Pe langa asta, unchiul meu a fost obligat sa plateasca cheltuielile de judecata, lucru care nu a putut decat sa ma bucure. M-am simti eliberata si triumfator,totul datorita unui excelent avocat de mosteniri .